T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Dr. Reşit Galip İlkokulu

E-Güvenlik Toplantısı

 

 05-02-2023

 

 

 

 

 

DR.REŞİT GALİP İLKOKULU E-GÜVENLİK ÖĞRETMENLER KURUL TOPLANTISI  GÜNDEM MADDELERİ

04/10/2022

1-   Açılışveyoklama

2-   SaygıduruşuveİstiklalMarşıokunması

3-   Gündemmaddelerininokunması

4-Dr.Reşit Galip İlkokuluegüvenlikpolitikasınınokunmasıvegeliştirilmesi

5-   MEB 2017/12 Okullarda sosyal medyanın kullanımı genelgesi ve çevrimiçi derslerle ilgili MEB resmiyazıvetalimatlarınokunması

6-   Taşınabilircihazların/cep telefonlarınınkullanımınıngörüşülmesi

7-Egüvenlikkonularınınmüfredatkonularındayerverilmesi

8-E-güvenlikfarkındalığınıngeliştirilmesi,e-güvenlikkonusundapersoneleğitimi,velibilgilendirme

seminervetoplantıları,öğrencibilgilendirmeçalışmaları

9- 6şubat2022güvenliinternetgünükutlaması

10-    Okulwebsitesindee-güvenlikileilgilibölümlerinoluşturulmasıvegeliştirilmesi

11-    Okulumuzegüvenlikpanosunungeliştirilmesi

12-    Etwinningçalışmaları-egüvenlik(18-11-2020tarihiitibariyle2020-2023Öğretimyılındayürütülen

projeler)

13-    Dilekvetemenniler

 

 

1.              Açılışveyoklamayapıldı. Eksikolmadığıgörüldü.

 

2.              SaygıduruşuveİstiklalMarşı'nınokunmasıylatoplantıyabaşlandı.

 

3.              Gündemmaddelerisırasıylaokundu.

 

4.              E güvenlik politikasının okundu. Tüm personelin e güvenlik politikalarının geliştrilmesinekatkıda bulunmalarının önemine değinildi. E güvenlik politikasında bulunan personelinsorumluluklarınakatılımınaveeğitiminedikkatçekildi.

 

 

5.              MEB 2017/12 Okullarda sosyal medyanın kullanımı genelgesi ve çevrimiçi derslerle ilgili MEBresmiyazıvetalimatlarınokundu.MEB'inegüvenlikkonusundayayınladığıgenelgeve

direktiflereuyulmasınakararverildi.

 

6.              Taşınabilir cihazların/cep telefonlarının kullanımı ile ilgili okulumuz e güvenlik politikasıdoğrultusundaaşağıdakikararlaralındı.

 

Okulataşınabilircihaz/ceptelefonugetirenöğrencilerincihazlarınıokulageldiklerindeilgiliidareciyeteslimetmelerigerektiğine,çıkarkendeilgiliidarecidenalmalarına, veli

toplantılarında velilerin öğrencilerin okula gelirken zorunlu olmadığı sürece taşınabilircihaz/cep telefonu getirmemeleri gerektiğinin söylenmesine yine velilerin öğrencilerin bucihazları okulda ve okul dışında sınırlı kullanmaları gerektiğinin öğrencilere bildirmesine kararverildi.

 

Öğrencilerin çevrimiçi derslere cep telefonu, tablet ve bilgisayar ile katılırken yaşlarınedeniyle ailelerinin kontrolünde katılmalarını kameralarının gerekli durumlar haricindekapalı olmasına bu araçların bağlandığı internet alt yapılarının aileler tarafından çocukkoruma filitrelendirilmelerinin yapılmış olması konusunda velilerin bilgilendirilmesine kararverildi.

 

7.              Egüvenlikkonularınamüfredatkonularındayerverilmesigerektiğivurgulandı.

 

8.              Okulumuzunpersonelininwebsitemizdebulunangüvenlikbölümlerinitakipetmeleriistendi.

Okulumuzöğretmenlerieba https://etwinningonline.eba.gov.tr/  meslekigelişimseminerlerivekurslarındanegüvenlikve

teknoloji kullanımı, uzaktan eğitim ve çevrimiçi dersler Eba kurs ve seminerlerine belirttiler.Ayrıca okulumuzda e Twinning projesi yürüten öğretmenlermesleki eğitim gelişimkapsamındayapılankursseminervetoplantılarakatıldıklarınıbelirttiler.

Öğrenci velilerine yönelik okulumuz rehber öğretmenleri tarafından e güvenlik kapsamındatoplantılar yapılmasına genel ve sınıf veli toplantılarında e güvenliğin gündem maddelerinealınarak görüşülmesine karar verildi. Öğrencilere de seviyelerine uygun olarak e güvenlikkonusunda bilgilendirme yapılmasına konu ile ilgili eba portalı ve güvenli çocuk portallarıüzerindebulunan:

Bilgigüvenliğikamuspotu:

http://www.eba.gov.tr/video/izle/9811b430f368c4d6c436e838384acaf94fd729813a002

 

 

 

Siper tuzaklar kamu spotu:http://www.eba.gov.tr/video/izle/47943f13fb2849bb04ecf885e6d67d600f1498e0b4001

 

Ayrıcahttp://www.güvenlicocuk.org.tr/,https://www.gig.org.tr/adreslerindeninternet

güvenliğiileilgiliafişvideoçalışmalardanöğrencilerimizinseviyesineuygunolanlarkullanılır.

 

htttp://www.guvenlicocuk.org.tr/video-galeri/kategori/teknolojinin-dogru-kullanimi

adresindeöğrenciseviyelerineuygunvideolarizlettirilebilir.

 

Ayrıca https://org.meb.gov.tr/www/brosurler/icerik/1364portalında siber zorbalık broşürüiçin güvenli internet broşürü için bulunan broşürlerin ve videoların öğretmen veli ve öğrencieğitimlerindekullanılması.

 

Okulumuz e güvenlik ve güvenli internet panolarının öğrencilerin dikkatlerini çekecek şekildegeliştirilmesine, sınıflarda panolarda e güvenlik konularına yer verilmesine ve 6 Şubat GüvenliİnternetGünükutlamalarınaaktifkatılımlarınınsağlanmasınakararverildi.

 

9.              2022 yılı 6 Şubat güvenli internet günü kutlamasının okulumuzda öğretmen öğrenci vevelilerin aktif katılımı ile kutlanmasına karar verildi. Bugün de okulda program yapılmasıpanoların oluşturulması günün anlam ve önemine ve öğrenci seviyelerine uygun olarak tümsınıflardaafişşiirveresimçalışmalarınınyapılmasınakararverildi.

 

10.       Okul web sitesinde daha önce yayımlanmış olan e güvenlik ile ilgili bölümlerin yenilenmesineve geliştirilmesine karar verildi. Ayrıca okul web sitesinin e güvenlik ile ilgili çalışmalarda aktifolarakkullanılmasınakararverildi.

 

11.       Egüvenlikçalışmalarındaokulegüvenlikekibininsürekliolarakpanolarıyenilemeve

geliştirmesigerektiğikararıalındı.

 

12.       Okulumuzda yürütülen eTwinning çalışmalarının düzenli olarak panolarda sergilenmesi veokulwebsitesiüzerindenöğrencivevelilereiletilmesinekararverildi.

OkulumuzeTwinning okulu alt yapısı e-Güvenlik üzerine yoğunlaşmıştır. Günümüz gerçekleriile geleceğin dijital dünyasında bireylerin en önemli ihtiyacı elektronik güvenliktir. Çevrim içiağüzerindeoluşturacağışifreden,sosyalmedyakanallarındakipaylaşımlarınakadar;cep

telefonuveyabilgisayarayüklenenbir uygulamadanbilişimçağındaarkasındabıraktığıdijitalayakizinekadarherşeyindoğruyönetilmesimutlakbirgerekliliktir.

Bugereklilik,öğretmenleri,okulyöneticilerini,ebeveynleri,öğrencileriiçinealanveivediliklebaşlamasıgerekene-Güvenlikeğitimlerinizorunlukılmaktadır."

 

         13.İyidilekvetemennileriletoplantıbitirildi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.02.2023 - Güncelleme: 05.02.2023 16:03 - Görüntülenme: 122
  Beğen | 0  kişi beğendi